МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Нејзината екселенција -абасадорката на Босна и Херцеговина Лепа Бабиќ се сретна со градоначалникот на Општина Кавадарци Митко Јанчев

Најавено е побратимување на Кавадарци Општина Требиње во Босна и Херцеговија, но таа соработка ке резултира и со економска поврзаност на двата града.Тоа е исходот од разговорите меѓу амбасадорката на БИХ во Македонија Лепа Бабиќ и кавадаречкиот градоначалник Митко Јанчев.ПОбратимувањето ке започне со поврзување меѓу две големи винарии, „Тиквеш„ -Кавадарци и „Вукоја„ од Требиње.