МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Се работи за акција со која на двете страни од „Северен Булевар“ до спојот со булеварот „Никола Минчев“ се расчистува теренот од земја наноси и стар шут.

На иницијатива на Општина Кавадарци и градоначалникот Јанчев, во зедничка донаторска акција неколку водечки кавадаречки фирми превзедоа активности за расчистување на дел од просторот околу обиколницата „Северен Булевар“. Се работи за акција со која на двете страни од „Северн Булевар“ до спојот со булеварот „Никола Минчев“ се расчистува теренот од земја наноси и стар шут. За оваа работа е ангажирана градежната механизација на фирмите:„Ја-Ми“ која учествува со еден багер и три камиони, потоа фирмата „ИГМ Трејд“ со два утоварачи и10 камиони, како и дел од механизацијата на фирмата „Градба промет“ со еден багер. Според планот акцијата за расчистување на теренот околу заобиколницата треба да продолжи до мостот на реката Луда Мара.

30711112_2137612959796087_5743677215392923648_n.jpg

30738837_2137612906462759_6494819948391563264_n.jpg

30740230_2137612806462769_6838727458775105536_n.jpg