МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

КОСЕЊЕТО НА ОБРАСНАТАТА ТРЕВА СЕ ОБАВУВА НА ПОВЕЌЕ ЛОКАЦИИ

Во корелација со општината и комуналниот инспектор Јавното претпријатие „Комуналец“ со неговата оператива интензивно работи на косење трева на повеќе локации во градот.

Се коси запуштената трева на просторот кај зградите „Кочо Рацин“ и кај станбениот комплекс на улицата „Бел Камен“.

Целата на оваа акција е да се уредат зелените тревни површини согласно стандардите, а воедно и да се оневозможи постоење на простор со обрасната трева и вегетација која би била погодно место за престој на влекачи и глодари кои се потенцијална опасност за месното население кое гравитира околу овие зелени површини.

Косење беше извршено и на тревата на јужната и северната страна кај спортската сала кое го изведоа вработените во ЈП „Јасмин“.

_DSC0085.JPG

_DSC0084.JPG

_DSC0083.JPG

_DSC0082.JPG

_DSC0081.JPG

_DSC0080.JPG_DSC0079.JPG_DSC0078.JPG

_DSC0077.JPG

_DSC0075.JPG