МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Свадбата на Никола Бадев со Милка Бадева.

На фотографијата неговите најблиски роднини од семејствата Бадеви и Неделкови, како и блиски другари и пријатели. За неговата определба и склоност кон музиката “виновен“ е неговиот вујко Васил Неделков кој иако Никола немал ни 10 години започнал да го подучува да ги свири сите жичани инструменти.

Никола Бадев е еден од најпознатите пеачи на македонски изворни песни,чиј кадифен глас засекогаш ке остане запаметен во македонската фолкорна мартрица.

Петре Камчевски-Музеј галерија Кавадарци