МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

ПС од ОН Кавадарци издаде соопштение за препораки за граѓаните

“По повод претстојниот празник 1-ви Мај-Денот на трудот,Полициската станица од општа надлежност Кавадарци се апелира до сите граѓани на Општините Кавадарци и Росоман да посветат поголемо внимание на заштитата на сопствениот имот,личната безбедност и безбедноста на другите.

Воено истите се предупредуваат за време на празничните денови на никој начин да не го нарушуваат Јавниот ред и мир да не прават прекршоци од областа на сообраќајот, а посебно да се воздржуваат од управување на возилата под дејство на алкохол, престигнување на колона возила и неприлагидување на брзината на движење срема условите на патот.

Исто така граѓаните се предупредуваат да внимаваат при палење на оган на отворено,како не би предизвикале пожар или други несакани последици.

Им се УКАЖУВА на сите граѓани дека како и секогаш се должни да се придржуваат и да ги почитуваат позитивнте законски регулативи од сите области ,посебно да внимаваат на одредбите од Законот за јавна чистота.

За сите девијантни и незаконски однесувања ПС од ОН Кавадарци- ке ги презема потребните мерки и активности за санкционирање на истите ,согласно своите законски надлежности и овластувања.

Сите регистрирани такви појави и настани, од страна на граѓаните да се пријавиваат на телефинскиот број 192 „ - се вели во соопштението од командирот на ПС од ОН Кавадарци-Сашко Димовски , до РТК, по повод утрешниот празник 1 мај-Ден на трудот.