МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Забавниот хепенинг го организира ЕУ инфо точка и Локалната самоуправа Кавадарци

Се работи за редовна манифестација која се организира на 9 мај-Денот на Европа, а годинава се одржа во Паркот на револуцијата.Активноста е под наслов „Учиме заено за Европа“ а учествуваа ученици,наставници и невладиниот сектор.Беа изведени неколку забавно музички точки,а присутните се запознаа со Европските земји и специфичностите на членките на ЕУ.

Настапија ученици од Музичкото училиште,учесници нс фестивалот „Ластарчиња“,Здруженијата за модерен балет „Венус„ и „Старт“.Истовремено беа изведени и детски забавни игри и квизови поврзани со Европа денес.