МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Агрокомбинатот„Тиквеш“извезува вин во западноевропските земји

Постарите кавадарчани се сеќаваат на оваа цистерна со црвена боја со која за прв пат се извезуваше наливно вино од Агрокомбинатот “Тиквеш“ во земјите од Западна Европа. Фотографијата е од 1953 година.

Петре Камчевки-кустос историчар во пензија