МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

За два дена прикажани три претстави на кои јавноста ги виде идните кавадаречки актери.Актерот Диме Коцевски-кој ја водеше школата е задоволен од проектот

Првата приватна школа за актерство: Детско-младинско студио „Реплика прва“ синоќа имаше прествата која е резулат на неколку месечна работа на актерот Диме Коцевски кој им го понуди на младите актери своето искуство,умешност и знаење во ова струка со која се занимава и професионално, и тоа доста успешно..

Се работи за реализација на идеа која кај Коцевски тлее од подамна.Интересот за приватната школа за глума беше голем.Посетителите беа поделени во неколку групи.Потребата од глума за децата веројатно беше пресудна за интерсот.Драмските секции во училиштата или ги има или не го задоволуваат комплетните интереси кај учениците и веројатно ова форма на изучување на актерството се покажа за успешна.

Два пати неделно се одвиваа пробите за на крајот од цел проект се направи преставата „Збунета бајка“ која ги воодушени посетителите синоќа и ден пред тоа, а беше задоволен и самиот Коцевски.

На својот ФБ профил актерот и директор на „Реплика прва„ Диме Коцевски за напиша;

“Чест ми шо станав дел од вашето секојдневие. Чест ми е шо сум вашиот "наставниче", "професоре", Диме... Бете прекрасни, бете уникатни, бете големи АКТЕРИ... Кога а почнував ваа работа со Драмското Студио знаев дека ќе имам Убави деца ама не ни сонував дека ќе имам вууку убави деца(ГЛУМЦИ)...

Ве сакам сите неизмерно“.