Активностите за ревитализација на повеќе улици во Кавадарци продoлжуваат.

Фирмата „Изолација“ од Скопје која е носител на тендерор од овој проект на општина Кавадарци работат на гребењео асфалт на делница од улицата „Методи Џунов-Џико“.

Согласно проектот, на оваа улица ќе биде реконструирана површина од 2340м2. Откако ќе биде отстранет оштетенит слој, ќе се изврши поставување на нова асфалтна маса во должина од 380 метри .

Реконструкцијата се врши на потегот од спојот со улицата „Браќа Миладинови“ кај Здравствен дом, до спојот со улицата „Елпида Караманди“.

Во сколоп на подготовка на улиците за асфалтирање нареден зафат е гребење на оштетениот асфалт од улиците „Народен фронт“ и „Браќа Џунови“.

_DSC0121.JPG

_DSC0138.JPG