МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Една генерација го завршува својот престој во градинка.

По неколку години престој во Општинската Јавна Установа Детската Градинка „Рада Поцева„ , синоќа беше изведена завршна приредна на генерацијата родена 2012 година.Убав настан за кој владееше „страшен“ интерес од родителите блиските роднини на децата кои беа вклучени во приредбата.Синоќа своја приредна одржаа децата од објектите „Снежана“,“Гроздоберче“ и „Ваташки цветови“, а пред тоа на сцената на Домот на Културата завршните приредби ги одржаа децата од завршните години за престој во градинката останатите објекти.И на овие вечери атмосверата , неповторливо убава.

Приредбата беше одлична.

Сите кои завршија ова година , од наредната учебна година ке бидат првачиња.Играчките ке ги заменат училишните клупи и книги.

Директорката на Детската устанива „Рада Поцева„-Цанк Добринова„ на почетокот им се обрати на присутните.