МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

ПРВА НОЌНА ПОЛУМАРАТОНСКА ТРКА ВО КАВАДАРЦИ

Во организација на „Меридијан атлетик еко клуб“, а под покровителство на општината Кавадарци, утре со почеток во 19:00 часот ќе се одржи првиот кавадаречки ноќен полумаратон.

Околу 250 атлетичари рекреативци од Македонија, Чешка, Полска, Србија и САД, ќе се натпреваруваат на патеката поставена по централните улици на Кавадарци.

Натпреварувачите ќе трчаат на 5, 10 и 21,097 километри.

Стартот и целта се на Градскиот плоштад, а патеката се движи по улиците: „Илинденска“-кружен тек кај автобуската- по булеварот „Моша Пијаде, каде се свртува на семафорите кај ООУ„Гоце Делчев“-назад до центарот, па по улицата „Тиквешко востание кад пред вториот триаголник се свртува назад се до целта.

Овој настан е прв од ваков вид, а желба на организаторите е тој да прерасне во убава спортска традиција на градот.