МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Децата од нашето “Црквинското маало“( сега „Мито хаџивасилев-Јасмин„ -под Гимназијата)

На сликата доминираат дрцата од Црквинската улица во Кавадарци кои го следат чествувањето по повод Ден на борецот 4 јули 1948 година. Во поворката од борци, општестено-политички работници и граѓани на Кавадарци има и воена музика а свеченоста се одржува на партизанските гробишта под црквата Св. Димитрија.На фотографијата се гледаат и занаетчиските дуќани на Црквинската улица, кој по повод празникот се затворени