МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Комуналната изградба во општината продолжува.

Започнати се работите за реконструкција на дел од тротоарот на улицата „Димката Ангелов-Габерот“ во Кавадарци.Во наредната фаза ќе следи поставување на тампон како подлога за поплочување со павер елементи на површина од 450 м2.Со овој проект се ревитализира дел од тротоарот на потегот од спојот со улицата „Нов Белград“ во правец кон мостот „Белка“.За оваа намена општината ќе инвестира 520.000 денари од општинскиот буџет, сметка за комунална изградба.

Со проектот во село Сопот е oпфатен крајниот дел од улицата која води кон фудбалското игралиште. На должина од стотина метри се поставуваат рабници и се изведуваат земјените работи за поставување на павер елемнти за изградба на тротоар.За оваа намена општината инвестира 416.658 денари. Парите се обезбедени од сметката за комунална изградба од буџетот на општината.

Планиран зафат со кој е планирана изградба на тротоар со површина од 270 м2. По реализацијата на проектот жителите на селото Сопот кој гравитираа кон овој дел ќе добијат урбанизиран простор за непречено и побезбедно движење.

DSC_0012.JPG

DSC_0016.JPG

DSC_0017.JPG

DSC_0018.JPG