МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Kавадаречката чаршија снимена од зградата на Собранието на општина Кавадарци 1957 година

Kaвадарци пред 60 години имал 7.500 жители.На фотосот кој го позајмивме од Архивата на Музеј галеријата Кавадарци се гледа Споменикот на слободата и револуцијата е штотуку подигнат, а плоштадот е во изградба.

000020180705_132836.jpg