Во ова поткожувско село се одвива ископ на нов водовод.

Во село Бохула денеска започнаа работите на ископ на водовод во должина од 2.200 метри. Работите ги извршува фирмата ЈА-МИ која овој градежен ангажман ке го смета како донација кон Општина Кавадарци.

004.jpg