МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Плоштадот во Кавадарци пред 67 години -речиси непропознатлив-од денешна позиција.Спомен за едно време...

Чаршијата во Кавадарци во 1951 година. Во позадината се гледаат, зградата на Дом на културата, дуќаните на Шкартевци, Даневи, хотелот “Југославија“ на Петре Американецот, куќите на Ефтим Апостолов-Џамбазот и Игно Оравечки. Во овој период Кавадарци со електрична струја се снабдува со помош на дизел агрегат, а градот има 7.350 жители.