МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Освен на фотографии оој кадар на Квадарци не можете никогаш да го видете.Кавадарци што беше некогаш

Oваа фотографија е стара точно 100 години и ја прикажува чаршијата во Кавадарци на која се гледаат две арабаџиски воловски коли од кои се истовара стока, по се изгледа на пазарот кој се наоѓал веднаш до Газелник беговата џамија. Фотографијата е снимена од француските војници во октомври 1918 година.