Кралица на Тиквешкиот Гроздобер 2016 година е Ивана Малкиќ, а крал Александар Маринковиќ

kralica2

Синоќа во ресторанот Моклиште тие беа избрани за крал и кралица за годинава, а промоцијата пред кавадарчани и гостите на Гроздоберот ќе ја имаат на централната манифестација - Винскиот карневал.