МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Богот Бахус со неговите придружнички на Тиквешкиот гроздобер во 1975 година

Тиквешките гроздобери и карневали се одржуваа од 1964 до 1981 г., а потоа до 2000 година поради финансиски тешкотии тие не се организираа. Од 2000 г. се направи обид повторно да се реафирмира оваа манифестација и денес претставува најзначајната културна, стопанска и туристичка манифестација во нашата општина.