фото-архива РТК

Општина Кавадарци врз основа на прогнозите и извештаите од Управата за хидро метеоролошки работи за најавената и очекувана промена на временската состојба со засилен сверен ветер предупредува и Апелира за претпазливост.

Според најавите во доцните попладневни часови денеска 24.09.2018 год. и во текот на утрешниот ден 25.09.2018 год., на територијата на Тиквешијата и Општина Кавадарци се очекува да дува засилен ветер кој на моменти во Повардарието би достигнал брзина и до 80 км/час, а во кавадаречкото поле од север се очекуваат повремени удари на ветер и со брзина поголем и од 30 км/час.Затоа надлежните од општината апелираат граѓаните во овој период непотребно да не излегуваат на отворено или во поле.Исто така се апелира благовремено да ги остранат сите предмети кои при налетите на силниот ветер би претставувале и потенцијална опасност по имотот и граѓаните.