„Почитувани сограѓани,

Денеска на 77 годишнината од почетокот на народноослободителната борба во Македонија, се потсетуваме на жртвата на нашите предци за слобода.

Многу знајни и незнајни херои паднаа во оваа борба, но сонот на нашите предци за независна и самостојна држава се оствари.

Света обврска на нашата генерација е овој аманет, за слободна, независна, просперитетна и економски стабилна земја да го предадеме на нашите идни поколенија.

Нека ни е честит денешниот празник.

За многу години Македонци!

Со Почит, Општинска Организација на СДСМ Кавадарци“