МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Ретка фотографија од монополските работница во Кавадарци

Ова е фотос на аководството и вработените во Тутуновиот монопол во Кавадарци 1939 година, кога оваа институција за обработка на тутун беше најголемата работна организација во Кавадарци и кога за време на сезоната вработувала и по 200 до 250 работници. Подоцна за време на НОВ Монополот го даде најголемиот број на борци во редовите на НО војска.