Кавадарци и Росоман да се вклучат во кампањата за техничка исправност на тракторите

Трибината ја организираше одделението за превенција при полициската станица од општа надлежност Кавадарци а на неа говореа инспекторите за превенција Димитар Каракулев, Благица Кицева и Диме Точков.

-Техничката исправност и светлосно-сигналните уреди се најважни за безбедноста во сообраќајот на овој вид на возила во овој период на берба на грозјето, нагласи Каракулев во изјава за медиумите.

11880531_10207120617629787_4964142729483218121_n.jpg

На трибината беа присутни претставници на поголемите земјоделски стопанства кои имаат по четириесетина трактори, претставници на лозарите и земјоделци, претставници на општина Росоман, студенти од факултетот за безбедност.

-Донесовме заклучоци двете општини Кавадарци и Росоман да се вклучат во кампањата за техничка исправност на тракторите, а земјоделските стопанства и земјоделците да ја подобрат техничката исправност на тракторите и земјоделската механизација, рече Каракулев.

Тој нагласи дека сите сопственици на трактори и земјоделска механизација треба да дадат свој придонес за намалување на сообраќајните несреќи.

М.Д.&Д.У.

НА ФАКУЛТЕТИТЕ ВО КАВ