МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

фото:Мики Најдовски

Kako што објавува Реално Кавадарци, пожарот се случил на улица „Рајна Соолова„ и е интервнирано брзно и ефикасно

"Синоќа околу 1: 45 часот на улица" Рајна Соколова" бр. 8 избувнал е пожар во куќа ,со навремена и успешна интервенција на противпожарната единица од Кавадарци во два тима со 10 члена екипа во три часовна борба изгаснат е пожарот и успешно се одбранети соседните куќи да не се прошири пожарот . Жртви и повредени нема ,но за жал семејството е останато без кров на главата ,па кој е во можност да се организира од Кавадарци ,хуманитарно да се помогне да се санираат штетите и семејството повторно да добие дом ."

Инаку по ова информација добрите луге веднаш се солидаризираа со семејството кај кое се случи пожарот во кој има голема материјална штета. „МИ-Комерц- 2000“ вети донација од нови прозорци ако има потреба од нивна промена.Ке има и друга хуманитарна помош, по која кавадарчани се познати.

Дознаваме дека Градоначалникот Митко Јанчев стапил во контакт со семејството, со ветување за помош од Општина Кавадарци и од Кожувчанка ДОО Кавадарци.

777.PNG

888.PNG