МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Селото Ваташа и неговата околина се познати по лизгањето на земјата поради која е нанесена и голема штета врз имотот на населението од ова населено место.

Така во 1956 година поради тектонски пореметувања се урна ридот “Градот“ при што настрадаа 11 луѓе и околи 1200 овци. Кај Моклишкиот манастир кај “Викалото“ исто така се урна ридот. А во селото Ваташа под гробиштата, над Домот на култура, поради лизгање на земјата настрадаа неколку куќи и помошни објекти.

П.Камчевски

49898781_554433508357955_7062895885151109120_n.jpg

svleciste_3.jpg

Посторот на свлечиштето, активирано 2015/16/17 .Локалната самоуправа Кавадарци изврши интервенција.Препраката да не се гради на ова подрачје и денес не се почитува.

svleciste_5.jpg