МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Oва е една фотоас од разгледниците за Кавадарци во шеесетите години од минатиот век.

На фотографијата e улицата „ Илинденска“ во центарот на градот спрема старата автобуска станица. Овој дел од улицата во шеесетите и седумдесетите години беше корзото во Кавадарци и ако требаше со некого да се видиш муабетот завршуваше: “Це вииме вечер на корзото“.

П.Камчевски