МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Првата книга на младите на Џипи и Стефонатор доживеа фантастична, за македонски услови,промоција и продажба.Во тек е продажбата на 4-тото издание .

Само еден месец по издавањето книгата „Нашиот пат“,доживува одличен прием кај следбениците на двацата македонци кои во издание на Просветно дело, направија и напишаа книга која се продава како ниедно друго книжевно издание од ваков тип, било кога кај нас.

Попунарниот портал www.оff.net.mk заова чудо ќе напише. меѓу другото „Марко и Стефан се насмеани млади момци кои делуваат воспитано, не ја користат својата популарност за да поттикнуваат национална, расна или друга омраза, до нив како се уште да не стигнале непристојни понуди за сублиминално рекламирање, ниту пак делуваат како членови на некаков верски култ. Нивните видеа се за игрици, квизови, анкети со познати личности, музика, а темите во книгата опфаќаат совети за тоа како се станува јутјубер, дневните рутини на авторите и нивните омилени нешта (меѓу кои и прошетки во природа и спортување).„

Познати како Џи-пи и Стефонатор, тие имаат 142.425, односно 59.113 следачи -високи бројки за наши услови .Објавувањето на книгата се покажа за одличен потег .Првиот тираж од 3.000 примероци за кратко време „отиде„ сега веке е четвртиот.

Ова ново време во кое живее ова генерација интернет зависници, дава нови вредности и продуцира свои јунаци.Затоа и денеска стрпливо фановите на Стефан и Марко чекаа за да купат книга и се фотографираат со нив.Нам лично не радува продажбата на книгата како продукт .Се што е содржано во проектот на овие млади луге е привлечно и веројатно вредно да се научи.ПОвеќе од се е важнп враќањето на вербата во книгата.Библиотеката Феткин и Издавачката куќа Просевтно дело -Книжара Кавадарци , нако непосредни организатори на денешното претставување на книгата во Кавадарци, направија вистински потег.По Битола каде имаа рекордна продажба Каадарци и вториот град во внатрешноста каде ова книга доживува бум кај младите тинејџери и деца-главни консументи на изданието.

Ако полицијата денеска ставаше ред на гужвата и овозможуваше услови се да се одвива во колку толку-контролирана атмосфера, и сето тоа, за да се купи книга, тогаш во Кавадарци навистина денешниот ден бил значаен за издавачката дејност.

4444444444444444.PNG

20190223_115942.jpg

20190223_115951.jpg

20190223_115942.jpg