МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Новиот начин на водоснабдување на селата Бојанчиште и Куманичево се темели на водоснабдување по пат на пумпна станица.

Со ваквиот начин на водоснабдување се отвора вентилот кој беше подзатворен и водата слободно протекува во цевководот кон градот. На овој начин во градот ќе се добијат дополнителни 10 л/с. вода а на централите ќе се зголеми производството на електрична енергија.Оваа инвестиција е околу 20 000 евра и истите само од дополнително производство на електрична енергија би се вратиле за неполни 3 години.

58049052_2399998786890835_1465245015201546240_n_1.jpg

57504511_2399998886890825_298900831556599808_n.jpg