Плодна театарска сезона на Аматерскиот театар при Домот на културата „Иван Мазов Климе„-Кавадарци која ке трае цела година. Директорот на Домот на културата Александар Малинков, за вечерва ја најави новата премиера на комедијата „Од кол на кол„ во адаптација и режија на Диме Коцевски.

Претставата “Од кол на кол“ е работена според текстот "Run for your wife" од Реј Куни, во изведба на Театарот при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци.Во претставата играат: Диме Боцев, Валентина Ѓорѓиева, Ребека Малиминовска, Диме Коцевски, Видан Станоев, Магдалена Атанасова и Саше Орешков.Суфлер: Даниел Стевковски. Сценографија: Трајче ЈовановСценска подршка: Диме Темков. Музика и светло: Марјан Тодоровски.

odkolnakol10.jpg

teatar1.jpg