МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Овој мај сe случуваат голем број сообраќајни актувности во Кавадарци. Денеска во ООУ „Т.В.Пепето„ се одржа Детскиот семафор за учениците од основните училишта и Соообраќајно техничка култура на младите за учениците од средните училишта во Општината и возење на велоспед и мопед на полигон.Екипа на РТК.МК беше во училитето.Наш соговорник е Љупчо Лазов- претседател на Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот Кавадарци.

На Регионалниоит натпревар нашата општина ке ја претставуваат -Мала група : Матеа Чупаркоска- ООУ„Д. А. Габерот„-Кавадарци, Бачева Николина ООУ„Т.В.Пепето“, Лазо Камчев ООУ„СТрашо Пинџур„ и Геров Мирослав- ООУ„Т.В.Пепето„.Голема група Никола Јанчев -ООУ„ДА Габерот„-Кавадарци, и Стефанија Грозданова ООУ„Д А Габерот„-Кавадарци.Од средните училишта Грков Јордан од Гимназијата Добри Даскалов беше прв ,а второто и трето место ги освоија учениците од СОУ„Ѓорче Петров„.Митревски Митре и Ангел Леов.