МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Денеска во дворот на ООУ„Димката Ангелов Габерот„ со пригодна Програма учениците и наставниците на училиштето го одбележаа патрониот празник.

Претходно делегации на улилиштето од Ваташа, на месната задница и семејството на Габерот како и преставници на Локалната самоуправа - Кавадарци положија свежи цвеќиња пред бистата на Габерот.

Во програмата која беше подготвена а беше колажна, настапија, хорот и оркестарот на училиштето, млади фолклористи,балетани,најдобрите ученици на државни натпревари кои го претставуваа ООУ„ДАГ“-Ваташа, и други, а пред сите присутните ги поздрави директорот Марјанчо Јанкулов.