По силното невреме кое ја зафати Општина Кавадарци ,Градоначалникот Митко Јанчев излезе на терен заедно со службите за интервенција.Сите нанесени штети се навремено санирани.Јанчев на лицe место се запозна со последиците од поројниот дожд и невремето.

Заедно со директорот на ЈП Комуналец Ѓорѓи Поп Пицов, претставници на полицијата и ТППЕ Кавадарци ,градоначалникот Јанчев , на места каде интeревенција сепак беше потребна ,ги посети граѓаните кои имаа штети од невремето и брзо се пристапи кон санација.

Инаку според наши информации,во општината на места имало и врнежи од град, а поради силните грмотевици и удар на гром , во УЗ„Задругар“ дел од опремата на терен на Кабелскиот оператор Инел Интернационал е уништена или оштетена ,9поради што мора да се работи вечерва и утре на брзо отстранување на дефектите до корисниците.Силниот пороен дожд и невремето искрши неколку дрвја од дрворедот а одделни улици беа на места оштетени со наноси од кал или пак од поројници улиците беа " однесени", како "Перо Видев, во Ваташа. На овие места Комуналец ке спроведе брзо чистење а од утре и инервенција. за поправки.Благодарение на редовното чистење на шахтите од ЈП „Комуналец„ не бележиме поголеми проблеми oд излебање на атмосферската канализација.

Нестабино време со пороен дожд се прогнозира и утре попладне.

64583624_2439045579652822_8980458234305314816_n.jpg64537924_2439045636319483_214482867101630464_n.jpg64644329_2439045672986146_5952141596362276864_n.jpg