МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Општината Кавадарци преку ангажираната оператива на градежната фирма „Градба промет“- изгради крак од „Галишка„.

На улицата „Галишка“ која опфаќа повеќе споредни улички, беше извршено поплочување на уште еден крак. Со павер елементи се оформи урбанизирана површина на улица од 300 метри квадратни од трафостаницата во правец на запад и спојување на два претходно поплочени дела од овој крак на улицата.Општината со овој проект овозможи урбанизација на потег, со што жителите од овој дел на Кавадарци повеќе нема да се движат низ прашина и да газат кал. реализацијата на улиуцата е на барање на граѓаните од овој дел.

64493979_2441063322784381_6452080939282464768_n.jpg