МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Јавното претпријатие за државни патишта како носител на проектот заедно со Општина Кавадарци преку ангажираната фирма „Жикол“ од Струмица непречено го реализира комуналниот проект за изградба на нов мост на реката „Луда Мара“ на јужниот влез во селото Ваташа.

Во оваа фаза од изградбата се поставува железната арматура на последниот сегмент од мостот кој треба да се приклучи со коловозната лента на регионалниот пат Кавадарци-„Мушов гроб“. Досега позначајниот дел од градежните работи на овој проект се завршени. Формирана е контурата на мостот, поставен е тампон, како и рабници на новата траса со која мостот се приклучува кон регионалниот пат.Со реализацијата на овој проект Општината ќе ја отстрани нај опасната „црна точка“ на овој пат, каде досега се имаат случено голем број на сообраќајни несреќи.

68651629_2476434515913928_2227074550250602496_n.jpg

67841051_2476435709247142_8108394476659015680_n.jpg

67767696_2476434495913930_8237170051598254080_n.jpg

67751802_2476434652580581_6172342855936245760_n.jpg