МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Час по фискултура на учениците од Граѓанското училиште во Кавадарци во 1930 година. Училиштето тогаш било во куќата на Глигор Анастасов. Фотографијата ја снимил Андон Димитров, а ја позајмив од фото албумот на Тошо Јанакиев — во Kавадарци.

П.Камчевски