ТАЛИА ВАСИЛОВА СОЛИСТ ОД КАВАДАРЦИ ВО ПРИДРУЖБА НА СВОЈОТ БРАТ НИКОЛА ВАСИЛОВ НА КЛАРИНЕТ ОД БУГАРИЈА СЕ ВРАЌА СО ОСВОЕНИ 3 ПРВИ МЕСТА,3 - ЗЛАТНИ МЕДАЛИ ВО 3 КАТЕГОРИИ (ЕСТРАДА,НАРОДНО ПЕЕЊЕ И МИС ПРИНЦЕЗА).

ТАЛИА КАКО НАЈМЛАД УЧЕСНИК НА 8 ГОДИШНА ВОЗРАСТ И ПРЕТСТАВНИК ОД МАКЕДОНИЈА ЗАЕДНО СО СВОЈОТ БРАТ НИКОЛА ГО ПОСТИГНАА УСПЕХОТ НА 7-ОТ МЕЃУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ "STARS OF THE WORLD-ALEXANDRA PRINCESS ANGEL-NEW STARS КОЈ СЕ ОДРЖА ВО КОМПЛЕКСОТ АЛБЕНА ВО БУГАРИЈА.ЕДНОНЕДЕЛНОТО НАТПРЕВАРУВАЊЕ НА ТАЛИА И НА НИКОЛА МУ ДОНЕСЕ УШТЕ ЕДЕН УСПЕХ ОД НИЗА НИВНИ НАТПРЕВАРИ,ФЕСТИВАЛИНА ДОМАШНО И МЕЃУНАРОДНО НИВО КАДЕ ПОСТИГНУВААТ ВИСOK ПЛАСМАН.ОВИЕ МЛАДИ КАВАДАРЧАНИ СО СВОЈОТ ТРУД,ЗНАЕЊЕ,ХАРИЗМА ДОСТОИНСТВЕНО И ХРАБРО СЕ НАТПРЕВАРУВАА И ГИ БРАНЕА БОИТЕ НА МАКЕДОНИЈА ЗАЕДНО СО УЧЕСНИЦИ ОД ЦЕЛ СВЕТ :РУСИЈА,КАНАДА,МОЛДАВИЈА,КАЗАКСТАН,БУГАРИЈА,БЕЛОРУСИЈА,УКРАИНА И МНОГУ ДРУГИ ЗЕМЈИ УЧЕСНИЧКИ.ТАЛИА ГИ ОСВОИ СИМПАТИИТЕ НА СИТЕ УЧЕСНИЦИ КАКО ОМИЛЕНОТО МАКЕДОНСКО ДЕВОЈЧЕ КОЕ СЕ ПРЕТСТАВИ ВО ВИСТИНСКО СВЕТЛО И ОСВОИ ВИСОКИ ПОЕНИ ОД СТРАНА НА МЕЃУНАРОДНОТО ЖИРИ КОЕ Б ЕШЕ СОСТАВЕНО ОД ВРНИ ПРОФЕСИОНАЛНИ МУЗИЧКИ ИМИЊА.ТАЛИА И НИКОЛА БЕА ПРЕДВОДЕНИ ОД ДИРЕКТОРИТЕ НА ОРГАНИЗАЦИЈАТА ЗА ФЕСТИВАЛИ "АРТ-ИН" ЛАСКО АТАНАСОВ И ЕКАТЕРИНА МИХЕЛЈКИС КОИ БЕА ЗАСЛУЖНИ ЗА СЕКОЕ НИВНО ПРЕТСТАВУВАЊЕ НА СЦЕНАТА,ОХРАБРУВАЊЕ И ПОДРШКА.СЕКАКО КАКО НИВНА ПОДРШКА СО НИВ БЕА И НИВНИТЕ РОДИТЕЛИ.

ТАЛИА И НИКОЛА ИЛИ „ТАНИНИ“ НИ РАСКАЖАА ЗА УШТЕ ЕДНО ГОЛЕМО ДОЖИВУВАЊЕ,ИСКУСТВО,МНОГУ НОВИ ПРИЈАТЕЛСТВА,РАЗЛИЧНИ ГОВОРИ,ПЕСНИ, ЈАЗИЦИ,ТРАДИЦИИ,НОВИ ЗНАЕЊА,КОРЕОГРАФИИ,МОДЕЛИ.СЕТО ТОА Е ДЕЛ ОД НИВНАТА ПОЗИТИВНОСТ,УМЕТНОСТ И ОСТВАРУВАЊЕ НА НИВНИОТ СОН КОН ПАТОТ ДО УСПЕХОТ.СЕКАКО МАЛ ДЕЛ ОД ЦЕЛАТА ПРОГРАМА НА НАТПРЕВАРОТ БЕШЕ ИСКОРИСТЕН ЗА МАЛО ЛЕТНО УЖИВАЊЕ НА ПЛАЖИТЕ И ЦРНОТО МОРЕ ВО НЕОДДОЛИВИОТ КОМПЛЕКС АЛБЕНА.ГОЛЕМА БЛАГОДАРНОСТ И ЗАСЛУГА ИСТО ТАКА ИМА И ОДЛИЧНАТА СОРАБОТКА НА ТРУД,ЉУБОВ,НЕСЕБИЧНОСТ,ПРОФЕСИОНАЛИЗАМ СО МЕНТОРКАТА НА ТАЛИА -АНА КОСТАДИНОВСКА.ЧЕСТИТКИ И ЗА НАШАТА МАКЕДОНКА ИСТО УЧЕСНИЧКА НА ФЕСТИВАЛОТ ТЕОДОРА МИЦЕСКА ОД БИТОЛА КОЈА ИСТО ТАКА ГО ДОСТИГНА ВРВОТ НА ОВОЈ НАТПРЕВАР.,ДА НЕ ГИ ЗАБОРАВИМЕ НАШИТЕ СЕКОГАШ ВЕРНИ И НАШИ ПОСТОЈАНИ ПОДРЖУВАЧИ ВО БИЛО КОЈА НАСОКА-КУД."АЦО ЃОРЧЕВ"-НЕГОТИНО И СЕКАКО СИТЕ КАВАДАРЧАНИ,МАКЕДОНСКИОТ НАРОД И ПОШИРОКО КОИ НЕСЕБИЧНО НИ ДАВААТ ПОДРШКА И СЕ ДЕЛ ОД СЕКОЈ НИВНИ НАСТАП И УСПЕХ.. ТИЕ СМЕ СПРЕМНИ И МОТИВИРАНИ СО НОВИ ИДНИ ЗНАЕЊЕ,ДРУГАРСТВО,ПРЕДИЗВИЦИ ВО НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА.

ИМ ПОСАКУВАМЕ НА СИТЕ СРЕКНА И УСПЕШНА УЧЕБНА ГОДИНА.НИВНИТЕ ИДНИ НАСТАПИ И СЛУЧУВАЊЕ КАКО„ ТАНИНИ“ И ПОЕДИНЕЧНО МОЖЕ ДА ГИ СЛЕДИТЕ НА СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ НА ЈУ ТЈУБ КАКО И НА ТАНИНИ КАВАДАРЦИ...ТАЛИЈА ВАСИЛОВА ...НИКОЛА ВАСИЛОВ.

69711437_377287416277062_2694078576411541504_n.jpg

69699830_535010070577025_2994369581507674112_n.jpg

69683498_392900031421966_1822529072379461632_n.jpg