МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Прес конферекција во Општна Кавадарци.

Митко Јанчев-градоначалник.-„ На Тиквешкиот гроздобер годинава очекуваме околу 60 илјади гости.Поорганизрани сме од лани.Се е ставено во функција на безбедноста и убавиот помин на сите посетители на Гроздоберот. Од буџетот на општината одобрени 6 милиони денари, а од донации собравме околу 4,5 милиони денари.„

Сизана Андоноски-шеф на Кабинет.„-Три дена музика и забава за сите вкусови.Забавата ке се одржува на три локации ; на Костурницата, Полициското паркче и Градскиот Плоштад. Најголеми атракции ; Два Бона, Јелена Розга, и Здрацко Чолиќ.„

ПРОГРАМА

ТИКВЕШКИ ГРОЗДОБЕР 2019

ПЕТОК 06.09.2019

12:0 ч. – 12:15 ч.СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА МАНИФЕСТАЦИЈАТА ,,ТИКВЕШКИ ГРОЗДОБЕР’’

Локација: Главна сцена, Градски плоштад

11:00 ч. - 14:00 ч.Презентација и дегустација на Вина од Присутните Винарии

*Дополнително, во едно катче претставување/претстава на процесот на берба до создавање на виното и производите од грозје- Шумарско училиште.

Локација: Градски плоштад

13:00 ч. – 13:30 ч. часот-TРКА НА КЕЛНЕРИ

Локација: ул.Илинденска

14:00h - 19:30h СТАРОГРАДСКА МУЗИКА

18 ч – 19:30 ч. – Трио Мањифико

21:30 – 23 ч. – Марјан Коцев и Галакси

Локација: Малото паркче

18 часот – Изложба на фотографии –Музеј галерија

15:00 ч. - 16:00 ч.ТУРНИР“Сестри Китеви”

Локација: С.Ц. Јасмин

20:30 ч. - 21:00 ч. Музика на разглас

21:00 ч. - 21:30 ч.ТRAP STATION

21:30 ч. - 22:45 ч.2 БОНА

23:00 ч. – 01:00 ч.DJ TONI ZEN

Локација: Градски Плоштад

САБОТА 07.09.2019

10:00 ч. - 12:30 ч. Изложба на OLD TIMER-и

Локација: Градски плоштад

13:00 ч. – 13:45 ч. Традиционално МОТО РЕЛИ

Локација: ул.Илинденска

14:00 ч. – 15:00 ч. Велосипедисти

Локација: Градски плоштад

- Штанд за тетовирање– артист Пане Ризов Bullfrog Tatto Studio

11:00 ч. – 14:00 ч.Традиционална ТАБЛИЈАДА

Локација: Малото паркче

14:00h ч. - 19:30 ч. СТАРОГРАДСКА МУЗИКА

15.00 -16:30 ч.– Трио Гранде

17.00- 18:30 ч.Класико

Локација: Малото паркче

18:00 ч. –ПРИЕМ на Градоначалникот во Хол на Дом на култура

19:00 ч. - 19:30 ч.СВЕЧЕНА СЕДНИЦА за Денот на Општината во Дом на култура

Локација: Домот на Културата со покана од Општина

20:00 ч. - 21:00 ч.- DJ BULI, Леб и сол

21:30 – 22:30 ч. – Aнтониа Гиговска

23:00 ч. – 01:00 ч. ЈЕЛЕНА РОЗГА

Локација: Градски Плоштад

02:30 ч. – 05:00 ч.DJ METODIJ HRISTOV

- DJ Lako

- DJ Power

- DJ METHA MILL

Локација: Костурница

НЕДЕЛА 08.09.2019

12:00 ч. – 14:00 ч.Традиционален, голем КАРНЕВАЛ низ улиците на Кавадарци кој завршува со претставување на Градскиот плоштад

*Жонглери за дополнителна анимација

Локација: Градски Плоштад

14:00 ч. - 19:30ч.СТАРОГРАДСКА МУЗИКА

-15 – 16 и 30 – Дуо Форте и Александар Ангелов

17 – 18 и 30 – Де Капо

Локација: Малото паркче

20:00 ч. - 20:30 ч.Музика на разглас

20:30 ч. – 21:45 -BLU BAND

22:00 ч. – 01:00 ч. ЗДРАВКО ЧОЛИЌ

01:00 ч. Спектакулареногномет

Локација: Градски Плоштад

КРАЈ НА ФЕСТИВАЛОТ

33334444444444444.jpg

111111111111111111111111111111111111111112345.jpg