МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Градот ќе добие уште една зелена површина. Во склоп на еколошкиот проект за хортикултурно уредување, општината преки ЈП „Комуналец“ работи на формирање зеленило на локација кај Кавадаречки дол.На површина од 1.500 метри квадратни денес се подготвуваше теренот за хортикултурно уредување. Според планот на оваа локација ќе се посее трева, ќе се засадат зимзелени декоративни дрва, а ќе биде целосно обновен и дрворедот на ул. „Ѓоре Брушански“ од левата страна на долот.Претходно екипа од ОЕ „Водовод“ при ЈП „Комуналец“ постави мрежа за полевање.

72452857_2530302120527167_6363185759184224256_n.jpg72750255_2530302167193829_5874651624609153024_n.jpg