На 6-Саем за вонучилишпни активности учествуваат 32 клубои .Здруженија,организации кои на било кој начин анимираат и во кој членуваат ученици во различни активности.Саемот го отвори грдононачлникот Митко Јанчев, кој потоа и ги посети сите штандови на кој беше прикажан развојот на вонучилишната органзиација.Во Кавадарци има доволен број вакви клубови и Здруженија , а младите искажале голем интерес за членување и работа.

Главен организатор е Државниот совет за превенција од малоленичко порестапништво со подршка на Локалната власт.

73195768_412665476089358_8519108996446027776_n_1.jpg73016120_713976722436490_1142170333881565184_n.jpg

74218606_536783063547283_1891455356085731328_n.jpg73472602_2683982661664025_6368248580733403136_n.jpg74176038_573784243162141_1302814742250782720_n.jpg

74626969_2376950692518583_2036438505512501248_n.jpg74666336_504369263447432_1639684338834472960_n_1.jpg

76751569_2554610584771863_6758178551184228352_n.jpg75412171_2484380964979329_1357129907993313280_n.jpg