МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Ова е првиот минибус што возел на релација Кавадарци-Неготино-Железничка. станица Св. Ѓорѓи, а го управувал Лазо Димов - Прасо ( седи на хаубата ). Минибусот бил доста стар и требало мошне знаење од автомеханиката за да стигнат патниците до Неготино и назад. Фотографијата е од 1941 година, а на браниците на минибусот можат да се видат знамињата на фашистичка Германија и Кралството Југославија.

П.К.