МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Една од најголемите инвестиуции на инфраструктурни објекти во Тиквешијата, мостот на излезот кај село Ваташа денеска беше пуштен вo сообраќај. Се работи за објект вреден над 500 илјади евра кој го градеше Градежната компанија „Жикол„.Освен мостот целосно се рекостриурани и изградени нови асфалтни приоди кон мостот со што уште повеќе се зголемува неговата фунционалност и значење.Први по него поминаа директорот на Агенцијата за државни патишта Зоран Китанов и градоначалникот Митко Јанчев градежниците и надзорот на мостот и се работа ваташани.Агенцијата инвестураше најмногу средства во мостот при што во останатата инфраструктура средства оддели и Општина Кавадарци.Значењето на овој мост за перпективите на Тиквешијата , со оглед на потребата од патување кон поткожувјето, за постојните компании а особено по пуштањето во работа на Граничкиот премин „Пуљевац„ ,е огромно.

81002936_456802475010420_3686824137617047552_n