МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Првото бебе во Кавадарци во 2020 година се роди во Регионалната Општа Болница во Кавадарци 15 минути после полноќ.Машко е здраво е и веќе има име.Се вика Калин.Гордата мајка се вика Благица Стојевска а таткото Бојан.Градоначалникот ја посети мајката и им врачи пригодни податоци.

Породувањето го изврши Гинеколошко акушерски тим од Гинеколошко акушерската клиника- Скопје и Болницата во Кавадарци.Подароци добија и мајките кои имаа или допрва ке имаат принови.Градоначалникот Митко Јанчев со директорот на Општа Болница Кавадарци ,со проширена надлежност - Димe Коцев го посетиja и Детското одделение при што на малите пациенти им додели новогодишни пакетчиња посакувајќи им побрзо оздравување.

Инаку според директорот Коцев ноќта за време и по Нова година поминала релативно мирно без интервенции.

Sequence 01-Still002

81068889_786786141795109_8260221583457517568_n

81386511_871362816667398_7056856001491763200_n