Ова е Кавадрци на разгледница во шеесетите години од минатиот век. На фотографијата ул. „Илинденска“ од центарот на градот према старата автобуска станица. Овој дел од улицата во шеесетите и седумдесетите години беше корзото во Кавадарци и ако требаше со некого да се видиш муабетот завршуваше: “Це вииме вечер на корзото“.

(п.к)