Во изјавата за медиумите градоначалникот Митко Јанчев потврдува дека годинава ќе започнат или целосно ќе ссе реализираат ветените капитални инвестиции:нова гаража во т.н. ан, изградба на пешачка патека, довршување на кејот,старт на изградбата на нов Градски пазар во центарот на градот.