МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На денешната прес конференција која на иницијатива на Управата на ГФК Тиквеш 1930 се одржа во Кавадарци, присуствуваа преставници на повеќе клубови од Втората фудбалски лига- исток.Револтот доаѓа како резултат на делењето на правдата на судиите на првенствените напревари во пролетниот дел . Тиквеш реагира на нерегуларниот постигнат гол на Кит Го во Пехчево.

На прес конференцијата зборуваа: преставник на ГФК Тиквеш-Миле Масларков, Љупчо Димитковски-Гањо од името на ФК Плачковица и Миле Спирковски - претседател на ФК „Победа„.

Едно од прашањата кои гласно го поставија Масларков и Спирковски беше.Како може еден газда да биде сопсственик на два клуба во иста лига ?

ПРОТЕСТОТ ГО ПОДРЖУВААТ ГФК ТИКВЕШ 1930,ФК ПЛАЧКОВИЦА, ФК ПОБЕДА,ФК ОСОГОВО И ФК ПИТУ ГУЛИ.Ако состојбата не бде надмината се најавува апстинирање од наредните натпревари.