МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Синоќа во Галеријата при Домот на културата “Иван Мазов - Климе“ Кавадарци се одржа промоција на книгата “Златните усти на зборот“ на познатиот кавадаречки поет и сликар Петар Наневски. Во исто време во Галеријата беше отворена и негова ретроспективна ликовна изложба.Овој настан е по повод јубилејот - 80 години од раѓање и 60 години творештво на Петар Наневски.Повеке од видео прилогот: