МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Интегрален текст на реакцијата на ОК на ВМРО ДПМНЕ Кавадарци на вчерашната Орес конференција на ОО на СДСМ Кавадарци.

„Последната прес конференција на ОО СДСМ Кавадарци е само уште една лага во низата на лаги и манипулации.

Додека граѓаните се борат со сиромаштијата, ОО СДСМ Кавадарци промовираат паушални прес конференци во кои ниту тие самите не си веруваат.

Освен со економската и здравствената криза, граѓаните се соочуваат и со неспособна криминална влада.

СДСМ ниту знае ниту пак има способноста да се справи со економската и здравствената криза.

Над 33.000 работници од облста на туризмот и угостителството се на привремен одмор без месечни примања, а многу мал број на стопанственици ги имаат искористено мерките бидејќи реално не нудат никаква помош.

На удар на Заев и СДСМ се и земјоделците

Земјоделците на годишно ниво треба да платат и до 2.729.202.000 денари, односно 44.377.268 евра повеќе затоа што Заев решил да го полни буџетот на нивен грб. На пример земјоделец со 5 хектари земјиште за еднократна обработка на истото ќе потроши во просек 20 литри гориво на хектар односно 100 литри за 5 хектари, тој само заради покачувањето на акцизата ќе плати 350 денари повеќе за еднократна обработка.

На СДСМ единствено им е важно луксузирањето на сметка на граѓаните.

Додека граѓаните се оставени сами на себе владата на СДСМ во време на економска и здраствена криза набавува морска храна, скапи пијалаци, виски, шампањи, вина.

Македонската економија е пред колапс, потребна е итна стратегија, а не задоценти мерки.

ВМРО ДПМНЕ е различно од СДСМ. Со СДСМ и Заев, добивме хибриден режим неспособност, криминал и сиромаштија.„ се вели во реакција на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Кавадарци.

м.д.