МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Синоќа ,по подолго време поради пандемијата,беше одржана првата културна манифестација пред публика во Димот на културата Кавадарци.

Да потсетиме пред тоа во 12.00 во Музеј Галеријата, организира јавна културна изложба на плакати за настани во Музејот последниве години.

Ова во Домот на кулурата беше настан посветен на Изложба на фотографии со балкански носии.Станува збор на избор од машки и женски свечени народни носии, од повеќе балкански земји: Македонија, Хрватска, Србија, Бугарија, Косово, Црна Гора и Босна и Херцеговина.Изложбата е во соработка со Академскиот ансамбл “Македонија“, во чија сопственост се и носиите од фотографиите.Изложбата беше спроведена според Протоколите за работа во време на COVID - 19: сите присутни на изложбата - носеа лична заштита на лицето, им беше овозможена адезинфекција на рацете, и беше одржувано растојание 1,5 - 2 метри со ограничен број на посетители. За изложбата говореа. Владимир Темков, Јулијана Туриманџова, Драгица Чекорова и Методи Глигоров.

м.д.

333444-jpg