МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Како во градот е гради и во селата.Деновиве забележителни се инвестициите од комунален карактер на патиштата кон селата Бегниште и Сопот.

Така започна да се реализира проектот за изградба на потпорен ѕид во село Бегниште. Потпорниот ѕид се гради по барање на жителите и отстранување на критична точка на локалниот пат до село Бегниште. Проектот е со финансиска вредност од 423 340 денари.

Во изминатиот период континуирано се работи на санирање на полски патишта во сите кавадаречки села. Денеска се врши санирање на полски патишта во село Сопот. Овие активности се вршат на барање на жителите се со цел полесно да ги обавуваат своите земјоделски обврски.

107827909_2783740818516628_4366551361166322939_n 107901933_2781178648772845_3139686081157791430_o 107885499_2783740771849966_1725887354786843277_n