По силното невреме кое ја зафати Општина Кавадарци интензивно се работи на терен каде што се активирани Мој Општинар, службите од ЈП Комуналец а и на места помага и ТППЕ на Кавадарци.

За кратко време наврна многу дожд, а на некои улици недостига атмосферса канализација. На други места поради постоење на само на една канализциона линија (фекална и атмосферска) истата не беше во можност да ја заврши работата за кратко време и стануваа поплави-се полнеа подрумите или улиците.Граѓанте јавуваат за голема количина поројна вода на „Западен Булевар„

Се чистат сливниците и големите наноси од кал и песок по градските улици.

117174985_2803505053206871_6231755591880242646_o 117197250_2803505176540192_3717081784656424040_o 117241110_2803505259873517_6818192330007046209_o